Vol met goede voedingstoffen en kleurige groente.

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 535 kcal

Dit recept is afkomstig van het voedingscentrum.nl

 1 dunne prei
 1 gegrilde paprika (koeling, zonder zout)
 5 krop sla
 250 g gare rode bietjes
 1 eetlepel olijfolie
 azijn
 peper
 2 eetlepel vloeibare margarine
 4 eieren
 2 eetlepel halfvolle melk
 4 volkoren boterhammen
1

Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
Snijd de paprika in stukjes.
Was de sla en laat goed uitlekken. Scheur de sla in stukken.
Schil eventueel de bietjes en snijd ze in partjes.
Klop een dressing van de olie, azijn en wat peper.
Verwarm wat van de margarine en smoor hierin de prei zacht.
Voeg de paprika en wat peper toe en warm dit goed door.
Klop de eieren los met de melk en wat peper.
Bak in de rest van de margarine 2 omeletten.
Meng de bietjes en de dressing met de kropsla.
Vul de omeletten met het preimengsel en rol ze op. Snijd iedere omelet in 5 rolletjes.
Serveer de omeletrolletjes met de salade en brood.

Ingrediënten

 1 dunne prei
 1 gegrilde paprika (koeling, zonder zout)
 5 krop sla
 250 g gare rode bietjes
 1 eetlepel olijfolie
 azijn
 peper
 2 eetlepel vloeibare margarine
 4 eieren
 2 eetlepel halfvolle melk
 4 volkoren boterhammen

Aanwijzingen

1

Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
Snijd de paprika in stukjes.
Was de sla en laat goed uitlekken. Scheur de sla in stukken.
Schil eventueel de bietjes en snijd ze in partjes.
Klop een dressing van de olie, azijn en wat peper.
Verwarm wat van de margarine en smoor hierin de prei zacht.
Voeg de paprika en wat peper toe en warm dit goed door.
Klop de eieren los met de melk en wat peper.
Bak in de rest van de margarine 2 omeletten.
Meng de bietjes en de dressing met de kropsla.
Vul de omeletten met het preimengsel en rol ze op. Snijd iedere omelet in 5 rolletjes.
Serveer de omeletrolletjes met de salade en brood.

Notes

Omeletrolletjes met een salade